Artikler

Arranger din egen træningsferie sydpå – sådan gør du

Der er utroligt mange måder, hvorpå du kan pleje din krop rent fysisk. Du kan vælge at styrketræne på forskellige måder, du kan løbe, cykle, svømme, du kan gå i bjerge – mulighederne er faktisk næsten uendelige, det handler blot om at vælge lige netop den type, der bedst passer til dig.

Hvis du allerede har fundet den type motion, der passer bedst til dig, så er du måske også blevet opslugt af den. Og nogle er endda så opslugte af den, at de vælger at tage på træningsferier sydpå, hvor det er netop deres sport, der er fokus.

Hvis du gerne vil på en sådan træningsferie, så kan du faktisk vælge at arrangere den selv. Læs med her, hvis det er noget, som du er interesseret i og få nogle tips og tricks til, hvordan du bedst kommer i mål.

Hav fokus på din træning, når du planlægger

Hele vejen igennem din planlægningsproces, så er det vigtigt, at du har fokus på din træning – det er nemlig fokus og formål med ferien. Derfor skal alt lige fra lokation, til vejrforhold til påklædning og så videre planlægges ud fra, at du skal kunne træne og dyrke din sport, når du kommer frem.

Vælg din lokation

Først og fremmest skal du vælge din lokation. Det er ikke alle lokationer, der egner sig lige godt til alle typer sport.

Styrketræning, crossfit eller powerlifting

Hvis du elsker at styrketræne, dyrke crossfit, powerlifting eller lignende, så er det vigtigt, at du har de rette udstyr til at dyrke netop denne sport. Du skal altså vælge din lokation ud fra, at der skal være et træningscenter tilgængeligt.

Nogle steder kan du finde hoteller, hvor et stort fokus ligger på at dyrke netop styrketræning, powerlifting eller crossfit, men det kan også være, at du bare skal gå efter at bo i nærheden af et center.

Løb eller cykling

Hvis din sport nærmere har noget at gøre med løb eller cykling, så handler det om at opholde sig i et område, hvor der er gode trails. Du kan google dig frem til, hvor de bedste og mest populære trails er og planlægge dit ophold ud fra disse.

Svømning

Hvis du nærmere er til svømning, så kan du enten udfordre dig selv og blot opholde dig et sted i nærheden af havet, men du kan også sørge for, at der er en pool ved dit hotel eller i det område, hvor du har dit AirBNB, dit mobilehome eller noget helt tredje.

Vigtigst af alt er, at du opholder dig et sted, hvor du har mulighed for at dyrke din sport – ellers vil det næppe blive til en særligt god og produktiv træningsferie.

Vejrforhold

Vejret er der ingen der kan styre, men derfor kan du godt rejse på tidspunkter på året, hvor du typisk vil opleve de perfekte vejrforhold til netop din sport. Hvis

Styrketræning, crossfit eller powerlifting

Hvis du skal styrketræne, dyrke crossfit, powerlifte eller lignende, så er det måske ikke optimalt, at du rejser sydpå, når der er en 30 til 40 graders varme, da det vil blive tæt på uudholdeligt at træne i, og det vil blot sænke din performance. Det gælder selvfølgelige kun, hvis ikke netop dette er en del af udfordringen, men i så fald skal du blot sørge for at gøre det under sikre forhold.

Løb eller cykling

Det samme gælder i høj grad, hvis du enten skal løbe eller cykle. Når du bevæger dig ud på langdistance i syden, så er der ikke nødvendigvis skygge hele vejen, og det kan være enormt farligt, hvis ikke du sørger for at have nok væske med dig, eller hvis ikke du planlægger efter det.

Svømning

Når du skal svømme, så behøver du ikke helt at tage de samme forholdsregler, fordi du opholder dig i vand. Her skal du blot huske at have den helt rette solcreme med, da du nemt bliver skoldet, hvis der er for varmt. Du kan dog også nemt få det for varmt, hvis du svømmer intensivt i for eksempel 40 graders varme, så du skal stadig have det i mente under din planlægning.

Vær åben overfor forskellige muligheder

Det bedste råd af dem alle er at være åben overfor alle muligheder – særligt hvis du gerne vil spare penge. Det giver super god mening at benytte dig af en rejsesøgemaskine som for eksempel solfaktor.dk, hvis du gerne vil blive klogere på dine muligheder. Her kan du filtrere din rejse – det vil sige, du kan vælge destination, fly, dato, hvor mange personer i skal afsted og så videre – og så finder den den perfekte rejse til netop dine ønsker og behov.

Jo mere åben du er, når du går i gang med denne proces, jo billigere en rejse kan du finde. På den måde kan du nemlig kigge på forskellige destinationer, forskellige fly, forskellige rejsetidspunkter og så videre, indtil i finder den billigste rejse, der stadig opfylder alle jeres ønsker og behov.

Måske kan du også lide