Kost

Disse 10 fødevarer skal du undgå, hvis du vil skære ned på kulhydraterne

Kulhydrater er hvad der kaldes makronæringsstoffer. Det er energi til alle kroppens celler og findes i mere eller mindre alle råvarer. Der findes forskellige typer af kulhydrater som har hver deres funktion i din krop. Ikke alle er lige sunde. Hvilken effekt som kulhydrater vil have for din krop, afhænger hovedsageligt af deres længde. Læs mere her og få viden om de 10 fødevarer du gerne skal undgå, hvis du vil skære ned på de kortkædede kulhydrater.

Sukkerholdige drikke

Der findes et væld af sukkerholdige drikke. Læskedrikke, saftevand og sodavand er nogle af de største syndere til hurtigt indtag af sukker og bøde elimineres.

Hvidt brød

Raffineret brød eller det der kaldes hvidt brød indeholder en stor mængde raffineret korn. Hermed indtages der med hvidt brød hurtigt en stor andel af den anbefalede daglige mængde kortkædede kulhydrater.

Slik og kage

Er du også en af dem der elsker kage og slik? Så er du bestemt ikke alene. En af årsagerne til, at slik og kage bare er ekstremt lækker er deres høje indhold af sukker.

Chokolade

Chokolade kræver en overskrift for sig selv. Det er nemlig en meget let løsning til lidt ekstra hurtig energi i hverdagen. Hvis du gerne vil skære ned på kalorierne og mest af alt de mange søde kortkædede kulhydrater, så bør du undlade den traditionelle chokolade.

Ris og pasta

Ris og pasta kan hurtigt blive til et aftensmåltid. De raffinerede produkter af ris og pasta indeholder dog en større del kortkædede kulhydrater der bestemt ikke er til gavn for din krop. Hvis du ikke ønsker at opgive ris og pasta helt, så kan du i stedet erstatte dem med fuldkornsvariationer.

Mejeriprodukter

Det er bestemt ikke alle mejeriprodukter der har et højt indhold af kulhydrater. Dog skal du være opmærksom på syrnede mælkeprodukter, kakaodrik eller lignende, der mange gange er sødet med sukker og undlade disse i din kost.

Marmelade

Marmelade er et populært valg til brødet. Dog er det baseret på frugt og bær med et højt sukkerindhold og dermed ikke altid det sundeste valg.

Kartofler

Kartofler indeholder en betragtelig stor andel stivelse. Stivelse er et kulhydrat, som i store mængder bestemt ikke er en fordel for din krop.

Morgenmadsprodukter

Morgenmadsprodukter som eksempelvis cornflakes, havregryn eller lignende indeholder en stor andel af kortkædede kulhydrater i form af korn eller raffineret sukker.

Frugt

Frugt indeholder naturligt frugtsukker. Her er der tale om kortkædede kulhydrater der hurtigt tæller i kulhydrat regnskabet. Dog indeholder frugt også fibre. Begræns derfor mængden af frugt, men undlad det ikke nødvendigvis helt fra din kost.

Guiden er udarbejdet i samarbejde med Formogfit.dk.

Måske kan du også lide