Artikler

Pas godt på kroppen i løbet af arbejdsdagen med disse 4 tips

Der er rigtig mange mennesker, som har en arbejdsdag, der involverer, at man sidder i mange timer ad gangen i den samme position og udfører sit arbejde. Hvis det er et arbejde, man holder af, så giver det selvfølgelig god mening, men det er også vigtigt, at man er opmærksom på, at det ikke er specielt godt for kroppen at sidde fastlåst i samme stilling i så mange timer ad gangen – især ikke når det næsten er hver eneste dag. 

Men heldigvis er der en del forskellige ting, man kan gøre for netop at passe bedre på sin krop i løbet af en arbejdsdag. Hvis det er noget, du kunne være interesseret i, så kommer der herunder 4 gode tips til netop at passe bedre på sin krop, når man har den type arbejde, hvor man ikke bevæger sig alt for meget.

Undersøg om du har den rette kontorstol

Det første, som kan være en god ide at kigge nærmere på, hvis man gerne vil passe på sin krop i løbet af arbejdsdagen, er, om man har en kontorstol der er god for ryggen. Der er nemlig stor forskel på de forskellige stole, der findes derude, og hvis man netop bruger en stor del af sin dag på at sidde i den samme position, så er det også en rigtig klog ide, at man sørger for at sidde i en stol, der er lavet til den type arbejde. 

En ganske almindelig stol er desværre ikke nok, hvis man skal sidde i den samme position i mange timer ad gangen, så her bør man i stedet kigge nærmere på en ergonomisk kontorstol, som netop er lavet til blandt andet kontormiljøer, hvor man sidder i den samme siddestilling i lang tid ad gangen – og så kan denne kontorstol altså give en helt anden form for støtte, end hvis man blot vælger en almindelig spisebordsstol eller en kontorstol i dårlig kvalitet. 

Skift position med et hævesænkebord

Det, som netop kan være skadeligt for kroppen, hvis man arbejder på et kontor eller lignende, er, at man ikke rigtig skifter siddestilling i løbet af dagen – og det er altså ikke sundt for kroppen. Som nævnt kan man gøre dette mindre skadeligt ved at skaffe sig en god, ergonomisk kontorstol, men man kan også gøre det ved at investere i et hævesænkebord. 

Det, der nemlig er rigtig smart ved et hævesænkebord, er, at man giver sig selv muligheden for at arbejde i flere forskellige positioner. Man kan selvfølgelig indstille det, så man sidder ganske normalt på sin stol og arbejder. Men hvis man efter et par timer føler, at man har siddet ned i lidt for lang tid, så kan man omjustere bordet, så man står op og arbejder i stedet for at sidde ned. Dette giver altså lidt variation i de stillinger, man arbejder i, hvilket kun er godt for kroppen. 

Brug frokostpausen på at gå en tur

Hvis man har benyttet sig af disse helt konkrete tips, som altså involverer nogle forskellige møbler, der er sundere for kroppen, men stadig gerne vil gøre mere for at passe på kroppen i løbet af arbejdsdagen, så er der selvfølgelig også andre ting, man kan gøre.

Er man netop klar over, at man sidder meget ned i løbet af arbejdsdagen og måske ikke får bevæget sig så meget, som man bør, så er det bare med at få lidt bevægelse ind i arbejdsrutinen, hvor det er muligt. Man kan eksempelvis bruge sin frokostpause på at gå en tur – det kunne meget passende være en gåtur hen til et sted, hvor man også kan købe noget frokost.

På den måde får man nemlig lige et lille afbræk fra at sidde helt stille, og så får man jo også en rigtig lækker frokost. Og hvis man endda kan få en kollega eller to med på disse gåture i pausen, så er det jo bare endnu mere hyggeligt og giver rigtig god mening at gøre.

Sørg for at bruge kroppen og være fysisk uden for arbejdsdagen

Men det er selvfølgelig ikke kun når man er på arbejde, at det giver mening at bruge sin krop fysisk og få bevæget sig en masse. Hvis man netop er meget opmærksom på, at man har et job, hvor der ikke er så meget mulighed for at komme ud og bevæge sig en masse, så er det også endnu mere vigtigt, at man er god til at prioritere bevægelse og fysisk aktivitet i sin fritid – og det kan man heldigvis gøre på mange måder.

Det kan være, at det giver mening at lave en lille træningssession om morgenen, inden man tager på arbejde – eller måske om aftenen, når man er kommet hjem. Hvis man bor nogenlunde tæt på sin arbejdsplads, så kan man også overveje, om man skal cykle til og fra arbejde, da det er en rigtig god og smart måde at få mere bevægelse ind i dagligdagen på.

Ellers kan man også bare løbe en tur i ny og næ, starte til fodbold eller hvad der ellers giver mening. At få noget fysisk aktivitet ind i sin hverdag udenom arbejdstiderne er i hvert fald stensikkert rigtig godt for kroppen og vil også medvirke, at der skal mere til, for at kroppen rigtigt bliver skadet af at sidde meget stille i løbet af arbejdsdagen.

Måske kan du også lide