Kost

5 forslag til sunde nemme aftensmåltider – og 10+ steder du kan kigge hvis du vil have mere inspiration

Ofte bliver man fortalt at det er vigtigt at spise varieret, og holde en sund kost, for at have en sund og rask krop. Dette kan dog godt gå hen og blive besværligt i en travl hverdag, og ofte ender man med at lave de samme retter, som er nemme og hurtige og lave. Dette kan godt gå hen og blive noget kedeligt, og derved kommer man ikke til at afprøve og nyde en masse forskellig og varieret mad.

Dog kan dette nemt ændre sig. Her får du 5 forslag til nemme og sunde aftensmåltider, som du nemt kan lave i en travl hverdag, og du får et fantastisk sted at kigge på madblogs, så du også selv kan finde nemme og sunde retter, som du meget gerne vil afprøve. Det bliver derfor ikke nemmere at spise en masser lækker og sund mad i en travl hverdag, og du får igen glæden tilbage ved aftensmåltiderne.

1. Lækre nemme veganske retter

Vegansk mad er i gennem de seneste år blevet mere udbredt blandt mange, og det er blevet mere normalt for folk begynde at implementere mere vegansk mad i hverdagen. Hvilket også gør at der er kommet flere retter til, og nemmere for dig at finde inspiration til vegansk mad i hverdagen.

En af lækre og nemme retter er Bulgogi Aubergine. Dette er en koreansk ret, som originalt blev lavet med oksekød, dog er den i denne variation blevet lavet med aubergine, og kan også laves med tofu, hvis du ikke er vild med aubergine. Retten serveres med kimchi, som du enten selv kan lave (dog skal du være opmærksom på at dette godt kan tage noget tid), eller så kan du købe det i supermarkeder, og derudover kan du også tilføje grønsager, så som broccoli, hvis du gerne vil have lidt mere variation i retten.

2. Smagfulde hurtige vegetariske retter

Hvis du leder efter en lækker og nem vegetarisk ret, så kan Hallumi Stroganoff være retten for dig. Denne ret kan serveres på flere forskellige måder, og egner sig godt til at blive spidst i sensommeren og efteråret.

Hallumi osten bliver blød i sovsen, og giver en dejlig cremet fornemmelse, når den skal spises. Det kan serveres med ris eller kartoffelmos, alt efter hvad du bedst kan lide. Hvis du ønsker at give mere smag og variation i retten, kan du også servere den med lidt grønt. Det er forslået at servere retten med frisk grønsalat, blancherede grønne bønner, eller stegt broccoli med et strejf af citronsaft.

3. Hurtige friske retter med kylling

Hvis du ikke lige er til veganske eller vegetariske retter, så kan du nemt og hurtigt finde andre retter, som passer mere til dig og dine spisevaner. Hvis du leder efter en sund og nem ret, så kan det være en idé at kigge nærmere på pastasalat med kylling, pesto og grøntsager.

Denne ret er en fantastisk ret til aftensmaden, men fungere også godt dagen efter hvis der skulle være rester. Resterne kan nemt bruges i madpakken eller aftensmaden dagen efter. Retten er nem og lave og tager ikke meget tid i en travl hverdag. Pestoen i denne ret kan nemt laves selv, dog kommer dette til at tage længere tid, men du kan også nemt købe en færdiglavet pesto, resultatet i sidste ende er et lækkert, sundt og nemt aftensmåltid uanset hvad.

4. Nemme smagfulde mexicanske retter

Det mexicanske køkken er kendt for deres smagfulde og lækre retter, og mange af dem er også relativt nemme at forbredde. Derudover har de også en stor variation i deres retter, hvilket gør det til et godt valg for dig, som leder efter nogle lækre og nemme retter til den travle hverdag.

Den kendte mexicanske quesadilla er et godt valg til dig, som gerne vil have et nemt aftensmåltid. Quesadillas tager ikke lang tid at lave, og har utroligt mange variationer af hvordan de kan laves, hvilket også giver dig muligheden for at afprøve en masse forskellige typer af quseadillas. Den mest populære variation er quesadillas med kylling. Denne ret er et hit mellem både børn og voksne, det er en fantastisk ret, og det er en, som du vil blive glad for i den travle hverdag.

5. Hurtige lækre italienske retter

Italien er kendt for at have friske og lækre retter, som kombinerer en masse forskellige ingredienser, hvilket gør deres mad utrolig smagfuld. Derudover er deres mad utrolig nem at gå til og tager ikke lang tid at forberede.

Hvis du leder efter en nem og hurtig italiensk ret, så er en pastaret med sprødstegt seranoskinke og rucola noget for dig. Retten tager ca. 30 minutter, den er utrolig lækker, og det er en ret, som du vil vende tilbage til flere gange.

10 + steder du kan finde inspiration til dine aftensmåltider

Når det gælder om at finde inspiration til aftensmåltiderne, kan man godt gå hen og opleve at det ikke altid er lige nemt af finde ud af hvor man skal kigge for at finde inspirationen. Hvilke sider skal du kigge på for at finde de bedste måltider? Hvilken side giver inspiration der komplimenterer din diet og spisevaner? Der er mange forskellige steder, du kan kigge hvilket også gør det meget besværligt at finde den bedste side til inspiration.

Dog behøver du ikke længere at lede, der er nemlig blevet samlet mere end 10 danske madblogs, på en hjemmeside. Her kan du finde alt den inspiration du har brug for. De forskellige blogs har forskellige fokuspunkter, hvilket gør det nemt og overskueligt for dig at finde det aftensmåltid du gerne vil afprøve. Nogle sider fokuserer på vegetariske retter, veganske retter, fiskeretter, italienske retter og så meget mere.

Måske kan du også lide