Hvis du på nogen måde har befundet dig i helse-verdenen, har du nærmest med garanti hørt tale om chiafrø. Chiafrø er nemlig små, men utroligt sunde frø, der med fordel kan vinde indpas i din daglige kost. Grundene til, at vi kalder chiafrø sunde er mange. Først og fremmest er de rige på de såkaldte omega-3-fedtsyrer, som også er grunden til, at mange spiser fisk eller fiskeolie. I dag kan det være svært at få de rette mængder omega-3-fedtsyrer gennem kosten. Det kan chiafrø heldigvis hjælpe med.
Derudover har chiafrø bare en god og diverse næringsprofil. De indeholder for eksempel relativt store mængder fibre og protein. Derfor er chiafrø særligt oplagte for dig, der ønsker at spise mere vegetarisk eller vegansk. Lige meget hvem du er, og hvad du ellers spiser, kan chiafrø dog være en god tilføjelse til din kost, hvilket du kan læse meget mere om på https://fitnessogmad.dk/. Selv dem der udmærket ved det hele, har dog svært ved at finde gode måder at inkorporere de små frø i deres kost. Derfor kommer der her 4 nemme tips til at få chiafrø med i kosten.
1.Put dem i din morgensmoothie
En af de nemmeste måder at få flere chiafrø indenbords er selvfølgelig ved at putte dem i en smoothie. Selvom chiafrø er sunde, er de nemlig ikke vildt lækre. Derfor passer det dem godt at blive parret med en søde banan og smagfulde bær. Hvis du alligevel laver en smoothie fra morgenen af, kan du altså med fordel bare tilføje dem til din morgensmoothie. Gør du det, kan du blive sundere uden overhovedet at smage det.
Hvis ikke du er vant til at lave smoothies om morgenen, kan det samme koncept dog også sagtens laves til en helt ret i form af en såkaldt smoothiebowl. Der er altså mange muligheder, men ideen med at gemme dem blandt lækre, blendede frugter og grøntsager er bestemt ikke dårlig.
2.Lav chiagrød
Du kan dog også sagtens få chiafrø til at smage godt på egen hånd. Det er chiagrød et oplagt eksempel på. Chiagrød er på mange måder ligesom den klassiske havregrød, og kan også laves på cirka samme tid. Derfor er chiagrød endnu en god mulighed for at få chiafrø indenbords om morgenen på en lækker måde. Chiagrød kan dog også sagtens pyntes med bær eller lignende og gøre det ud for en lille dessert.
3.Put dem i og på brød
Vi kan dog kun spise en vis mængde grød i løbet af dagen. Hvis du gerne vil have flere chiafrø ind, kan du altså med fordel også putte de små frø i dejen, når du bager. Du kan altså toppe bollerne af med fine chiafrø eller sågar putte dem ind i selve brødet. På den måde kan chiafrø både fungere som pynt samt sundt og smagfuldt tilbehør. Chiafrø er nemlig ikke vildt dominerende, men de kan være med til at give en god smagsnuance, mens de selvfølgelig også bare god brødet sundere. Derfor passer chiafrø også godt ind i alle typer brød, lige fra morgenboller til pizzabunden.
4. Brug dem i den hjemmelavede myslibar
Du kan dog også have chiafrø med på farten. Det kan du for eksempel i form af den hjemmelavede muslibar. Chiafrø er nemlig ikke kun gode til at gøre alle dine retter sunder. De er også gode til at binde bagværk sammen. Du kan derfor med fordel inkorporere chiafrø i dine hjemmelavede myslibarer for derved at undgå lige så meget æg eller sirup. Det gør dine myslibarer sundere, men de bliver faktisk også nemmere at lave. Hvis du synes det lyder kompliceret, bør du altså give det et skud. Det er nemmere end det lyder, og det samme gælder det at inkorporere chiafrø i sin daglige kost.