Træning

Vægmonteret pull-up bar – 3 gode grunde til at du bør have en derhjemme

En pull-up bar er den helt rigtige løsning, hvis du leder efter et træningsredskab til hjemmet som tilbyder effektiv og givende træning i hverdagen. Med en pull-up bar i hjemmet kan du træne præcis når du har lyst. Der findes mange forskellige typer og udgaver. Vælg selv hvilken en der vil være helt perfekt at have hængende i dit hjem og start træningen allerede i dag.

3 gode grunde til at købe en pull-up bar

  1. Du træner effektivt store dele af kroppen når du anvender en pull-up bar.
  2. Med en pull-up bar hængende derhjemme kan du træne præcis hvornår du vil.
  3. En pull-up bar kan være en billig løsning for at komme i gang med en effektiv hjemmetræning.

Brug din egne kropsvægt som trænings-udstyr

Når du anvender et pull-up trænings redskab, så er det delvist din egen kropsvægt der giver dig præcis den modstand du har brug for. Du hiver dig op i armene og træner dermed kun med den vægt du selv besidder, som eneste modstand. Der er hovedsageligt tre led som bliver påvirket af din træning af pull-ups. Her er tale om skulderen, skulderbladet og albueleddet. Alle de omkringliggende muskler til disse led styrkes ved hjælp af pull-ups. Primært vil du kunne mærke en forbedret styrke i muskulaturen af brystet, biceps, triceps og hele ryggen. En pull-up bar er både velegnet til mænd og kvinder. Her er det igen kropsvægten der er afgørende for den modstand der opstår under træningen. Træningsformen er derfor velegnet til alle, der vil styrke de omtalte muskler. Her vil træningen tilpasse sig den enkelte person ved hjælp af kropsvægten.

Sådan vælger du den rette pull-up bar

Der er flere faktorer som du bør være opmærksom på, når du skal på indkøb efter en pull-up bar. Mest af alt skal du forinden afgøre hvor du ønsker at have din pull-up bar hængende. Målene for det område du ønsker den placeret kan nemlig være af afgørende betydning for om de enkelte produkter vil være passende. Du kan også overveje om din pull-up skal sættes op udendørs. Hvis ikke du ønsker at have din pull-up bar hængende, kan du overveje et pull-up stativ i stedet, der er stående på jorden.

Inden du tager på udkig efter en pull-up bar til dit hjem, bør du have afklaret følgende;

  • Hvad er dit budget?
  • Hvor skal din pull-up bar hænge?
  • Er der særlige krav til mål og dimensioner?
  • Skal din pull-up bar være placeret udendørs?
  • Har du særlige præferencer til komfort?

Overvej en vægmonteret pull-up bar

Hvis du gerne vil undgå at have en fritstående pull-up bar og gerne vil undlade at have den siddende i dørkarmen, så kan det anbefales at tage et kig på en væghængt pull-up bar. Her har du muligheden for at placere træningsredskabet præcis hvor du ønsker, alt du skal bruge, er en solid væg. Her kan du finde vægmonterede pull-up bars i forskellige størrelser og udformninger, så du finder frem til en løsning der passer perfekt til dig. Sørg for at du sikrer dig de rette skruer der er passende til din væg og at den er tilstrækkelig solidt sat op, så den kan holde til mange træningssessioner.

Hvad koster en pull-up bar?

Der findes mange udgaver og versioner af en pull-up bar. Mange gange er prisen baseret på de materialer der er anvendt samt robustheden af disse. Hvis der er tale om en pull-up bar der skal placeres udendørs, så er det lige præcis vigtigt at have fokus på materialer, der ikke tæres som følge af vejrforholdene og fugt. En simpelt udformet pull-up bar kan fås fra beløb helt ned til omkring 100 kroner. Prisen vil stige i takt med flere funktioner og eventuelle ekstra komfortable greb eller lignende der kan højne effektiviteten. En pull-up bar koster helt op til flere tusinde kroner. Derfor skal du nøje overveje hvor meget du tænker at den skal anvendes. Hvis du har store ambitioner omkring din træning med en pull-up bar, så kan det være en fordel at investere i lidt flere lækre detaljer og et mere holdbart materiale. Dyrest er de pull-ups stativer der kan stå på gulvet.

Sådan træner du med en pull-up bar

Der er flere muligheder når du er i besiddelse af en pull-up bar i hjemmet i forhold til variationer i træningen. Den oplagte træning er at trække sig selv op i baren med modstand fra din egen kropsvægt. Dog kan du også foretage såkaldte push-ups, mavebøjninger eller dips med en pull-up bar. Der findes flere ”how-to” videoer online, som guider dig igennem forskellige måder at træne din krop ved hjælp af en pull-up bar. Hvis du ønsker at søge efter gode workout videoer, så kan du eventuelt også bruge søgeordene dørribbe eller chin-up bar, der er flere betegnelser for samme redskab.

Måske kan du også lide