Træning

Træningsvest med vægt – fordele og ulemper ved at brugt vægtvest i træningen

Styrke og motion er alt afgørende for dit helbred, robusthed og til at holde stress på afstand. Når du skal træne intensivt, kan det være en fordel at bruge en vest med indsyede vægte, så du får mere modstand og får mere sved på panden. Det er blevet populært blandt professionelle sportsudøvere at bruge en vægtvest, så de kan yde en ekstra indsats for at styrke musklerne. Selvom du måske ikke er professionel sportsudøver, kan du også opnå flere fordele ved at bruge en vægtvest, som giver dig nogle ekstra kilo på kroppen, når du træner.

Fordele ved at bruge en vægtvest

En vægtvest er som ordet antyder en vest med vægt i. Vægtvesten er udviklet således, at den sidder tæt og behageligt på kroppen. Du kan få forskellige veste med varierende kilo. Når du har ekstra vægt på kroppen, får din krop automatisk mere modstand. Fordelen er, at den ekstra vægt gør, at dine muskler styrkes under træningen. Det svarer til, at hvis du går op ad en trappe til tiende etage, kan du kan mærke det i lårmusklerne, simpelthen fordi dine muskler i lårene får større modstand, når du løfter din egen vægt op trin for trin. På den måde virker vægtvesten – dine muskler styrkes helt naturligt med større modstand på kroppen.

Det kan være en ulempe, hvis vægtene sidder forkert

Både mænd og kvinder kan bruge en vægtvest til træning. Men for kvinder kan det være en ulempe, hvis vægtene sidder foran på hen over brystet. Det kan føles ubehageligt, og vægtene kan sidde i vejen, når man træner. Der findes dog særlige vægtveste til kvinder, således at placering af vægtene er mere fokuseret på ryggen end tværs over brystet. Det samme gælder, hvis du vil bruge en vægtvest til cykling – så kan det også være et problem, hvis vægtene i vesten sidder foran, men du cykler, så de trækker din overkrop ned. Vægtveste bruges indenfor mange forskellige sportsgrene alt fra løb og cykling til styrketræning i fitnesscenteret. Prøv en træningsvest med vægt og du vil kunne mærke forskellen.

Det er nemt at regulere vægten i vesten

Find en træningsvest med en vægt, der passer til din træning. Du kan for eksempel starte med lav vægt. Når dine muskler er styrket, og du har brug for lidt mere modstand, kan du øge vægten i træningsvesten. På den måde kan du arbejde med dig selv i takt med, at du bliver stærkere og stærkere. Det er muligt vælge vægtveste med lodder, som du kan tage ud og tilføje. Til styrketræning kan det være en fordel, ligesom med håndvægte, at du nemt kan regulere vægten i vesten.

Få træningsveste i funktionelt og lækkert design

Der findes et stort udvalg af træningsveste med vægt, hvor der både er tænkt over de funktionelle egenskaber og det ydre design. Rent funktionelt er det vigtigt, at vægtvesten sidder tæt til kroppen, så du ikke føler, at vægtene hænger og støder mod dine ribben. En vægtvest har en række lommer til lodderne på for- og bagside af vesten. Et ekstra plus ved vægtveste er, at de er udført i lækkert sportsligt design, så det passer godt til resten at dit sportsudstyr og træningstøj.

Der er flere fordele ved at bruge en vægtvest

Når du bruger en vægtvest, er det en fordel, at dine muskler styrkes hurtigere, end hvis du træner uden en vest. Du kan således opnå hurtigere resultater ved at bruge en vægtvest. Derudover kan du sætte dig nye personlige mål for din træning enten i styrke eller udholdenhed, og øge vægten i vesten med tungere lodder. Hurtigere resultater er godt for motivationen og lysten til at fortsætte med træningen. Derudover kan du ikke kun mærke forskellen i kroppen, når dine muskler bliver styrket, men måske også se det på linjerne på din krop, hvor musklerne bliver tydeligere.

Mærk fordelene ved at bruge en vægtvest til at styrke din udholdenhed

Udholdenhed er ikke kun en god egenskab at have, når du træner. Udholdenhed kan også være en stor fordel at have, når du for eksempel er på arbejde eller skal lave andet, som kræver meget af dig. Det er også med til at holde dig sund og stærk og blive mindre stresset. Med en vægtvest kan du med fordel styrke din udholdenhed. Ligesom ved styrkelse af musklerne ved brug af en vægtvest bliver din udholdenhed også styrket, fordi din krop og mentale træning får mere modstand i form af tungere vægt på kroppen.

Måske kan du også lide