Artikler

På cykelferie i Toscana – 6 tips til at få den bedste oplevelse

Overvejer du at tage til Toscana som tilflugtssted? Du kan finde de perfekte rejser til Toscana lige her.

Overvej om Toscana der den eneste by du skal cykle i, i Italien

Hvis du allerede har været i Italiens mest berømte byer, så skal du bare nyde hele din rejse i Toscana, da det er en vidunderlig by. Hvis det er dit første besøg i Italien, så kan du overveje at rejse rundt, eller måske bare tage dagsture fra Toscana. Selvom det er en overturistet by det meste af tiden, så kunne I overveje at tage en lille tur til Rom, eller måske San Marino. Hvis I er modige og har god kondi, kan I cykle fra by til by.

Invitere hele familien!

En tur til Toscana kan være det perfekte romantiske tilflugtssted, men hvorfor ikke invitere en gruppe venner eller hele familien sammen til rejsen? Dette er ikke kun en sjov ide, men også en måde at skære ned på dine omkostninger yderligere: Pizzaer og flasker vin kan også deles, ligesom overnatning på et hotel eller en villa. Alt vil pludselig være meget billigere end man forventer, og så har man jo også råd til så meget mere! Så hvad end du cykler fra hotel til hotel, eller bare cykler i området, så vil det kun være fedt at invitere familien

Overvej om det er værd at finde ud af den offentlige transport

Hvis man tænker det at cykle 50 km om dagen er lidt intimiderende, så kan man overveje offentligt transport eller at leje en bil. Der er mange muligheder for offentligt transport, men det at leje en bil giver dig og familien friheden til at cykle gennem de forskellige toskanske landsbyer i fritiden. Dog er offentligt transport også en stor fordel hvis man gerne vil spare penge. Man køber normalt alle billetter til offentligt transport i en billet-butik. Butikken har normalt et stort T-skilt udenfor.

Hoteller kan være dyre, så hvorfor ikke leje en Villa?

Vandrerhjem er dyre i Italien, og selv en seng på et kollegieværelse vil være langt over den ønskede pris. Hvis du rejser i en stor gruppe, vil det være billigere at reservere en villa eller ferielejlighed. Dette vil ikke bare give dig muligheden for at spare penge, men også for at få mere plads og frihed. Uanset om din familie cykler fra villa til villa, eller forbliver i den samme – vil din gruppe have et privat og økonomisk venligt ophold.

Har I mulighed for at rejse på andre tidspunkter end om sommeren?

Det at cykle om sommeren vil bare være alt for varmt. Det er slet ikke det værd, og man vil højest sandsynligt give op før den første dag er omme. Derfor så skal cykelture planlægges i efteråret eller foråret, da dette virkelig vil gøre en storskel og derved gøre turen langt mere behaglig. En sommer i Italien er ligesom at være i en konstant sauna, som gør at man nemmere kan besvime og derved kan der jo ske mange ulykker hvis man er i gang med at cykle.

Drik massere af vin og espresso på vejen

Nyd jeres tur. Der er en grund til at I ikke gjorde dette hjemme i Danmark, så nyd at i kan spise lækker pizza og pasta og drikke vin og espresso. Så find ud af hvor de lokale spiser deres mad og tag hele familien med der ind. En ting man kan huske er at de gode restauranter først åbner efter 19.30, så det er også noget man skal holde øje med, da vi i Danmark jo sjældent spiser så sent.

Måske kan du også lide